♡ Most Welcome To All ♡

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang,

Selamat datang semua!
Alhamdulillah, terciptanya blog Little Nerds dengan sedikit ilmu online yang dipelajari sana sini. 
We admit that there will be lots of flaws here and there, but please do bear with us while we keep trying to improve this site from time to time.

Please feel free to browse around and find your own muse as we expect you would. If any stuff sold tickles your fancy, do not hesitate to ask us anything or order straight away! Haha.

Do remember to click on 'Older Post' in order to find more products or you could browse through he categories of products on the right hand side bar.

Enjoy your stay with us and we wish you all the best, always. =)
Thank you.


With ♡,
Admin

♡ PROMO ♡

♡ Assalamualaikum...




Grab this promotion while sock last =)

-Little Nerds-

♡ Baby Khalifah Learning Series ♡

Baby Khalifah Learning Series

Salam Loves ♡

We are quite sure that many mommies and daddies had heard and seen this set of Baby Khalifah toon on TV. In this set of Baby Khalifah Learning Series, we offer 6 interactive VCDs for your kids. These CDs can be opened on your laptop/ PC where your kids can learn in a more interactive ways on matters regarding Islam. 


The minimum requirements as to play these VCDs are as follow:



If you have the right appliances, you could use this VCDs while connecting our laptop to the TV screen using HDMI cable and the application could be controlled using wireless mouse. =)


There are 6 modules in these learning set.

1. MyFirst Arabic - learning on colors, shapes, numbers and days
2. MyFirst Solat - learning on  wudhuk, azan, solat, qiblat and etc.
3. MyFirst Iqra - learning on letter Hijaiyah
4. MyFirst Kalimah - learning to recite Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah, Bismillah and etc.
5. MyFirst Adab - learning about honesty, being truthful, being patient and etc.
6. MyFirst Family - learning about family trees, responsibilities and ways to act around family members.


This set will teach your kids the basic of Islamic principles and at the same time building your kids English vocabulary. Realize how we let the kids watch toons like Barney, Mickey Mouse, Bubble Guppies and so on to let them master their English? What better way to focus on the Islamic values than letting them watch and play with these VCDs. Insyaallah, let us pray that our kids will turn out to be great Muslim & Muslimah.


Example of the interactive CDs

 Inside the books

 Flash Card Set


 Stationary, Bookmark & Car Sticker

Some insight of the VCDs



Or you can check out this demo to get the feel of the real deal ;)


So, grab this offer now as it will surely proven beneficial for your kids. Thanks a bunch for shopping with us.

Price: RM90
Postage: RM8.50(Pen. Malaysia)

RM12.45(Sarawak)
RM14.40 (Sabah)

♡ 3 Sets Writeable Flash Cards With Marker ♡


 3 Sets Writeable Flash Cards With Marker 

Salam Loves ♡

Today, we have a great solution for parents who are dealing with kids who are in the 'scribbling' phase. Hey, we are parents too, we know how everything & everywhere become a BIG canvas for them. So, here is the solution. 3 sets of writable flash cards for your little one. They can 'conteng' all they want, wipe it off, and continue their scribbling. On top of that, we are teaching them to know and write ABC, Numbers & Jawi. This is an awesome deal I tell you Mom and Pops. =)

The flash cards are durable, thick and can easy to wipe. Catch this promotion now while stocks last!

*All cards are colorfully printed back and front.
*Thick board cards, writeable and can be wiped clean.
* Free whiteboard marker for each set.
* Size: 125mm x 87mm

 This promo includes:

 1 set of ABC flash card with marker (25 pieces)



 1 set of NUMBERS flash card with marker (16 pieces)



 1 set of JAWI flash card with marker (18 pieces)


A great solution right? This is one effective learning tools for your kids, we are sure.



Purchase now for a chance to get this Siri Seronoknya Membaca & Mewarna Jawi. More activities to fill up your kids time - while stocks last. So, hurry!


Price: RM28.80
Postage: RM7.20(Pen. Malaysia)
RM10.50(Sarawak)
RM11.80 (Sabah)

♡ 3 Set Siri Cepat Membaca ♡


3 Set Siri Cepat Membaca

♡ Salam semua.
Update hari ini special sangat! PROMOSI meletup!!! =)


3 Set Siri Cepat Membaca ini termasuk:

Set Buku Al-Furqan untuk membantu anak belajar membaca Al-Quran
Set Read Easy Untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris
Set Bacakah Anakku untuk ajar anak membaca Bahasa Melayu

Ketiga-tiga set buku ini menggunakan kaedah pembelajaran secara Fonetik bagi membimbing anak-anak kecil untuk belajar membaca. 

Panduan untuk ibubapa:
Pastikan ibubapa melihat dulu kandungan VCD sampai habis dan membaca dulu panduan mengajar yang disediakan dalam set ini. Setelah itu, barulah mula mengajar anak menggunakan VCD dan buku-buku yang ada dalam set ini.


Jom tengok set-set buku ni semua.

1) Set Buku Al-Furqan *untuk lebih info, klik sini

Penulis: Kamal Mahyuddin Harun & Zakiah Yob  
ISBN: 978-983-3901-53-1 (Edisi Bestari)

Kandungan Pakej:  
4 Buah Buku dan 
1 VCD Panduan Mengajar Al-Furqan

Penerbit: ReadNetwork  
Tahun: Ogos 2001  
  Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang.

2) Set Read Easy Phonics *untuk lebih info, klik sini
 
Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-240-8
 
Kandungan Pakej:
8 Buah Buku,
1 VCD Panduan dan 
6 Keping Kad Imbas

Penerbit: One Stop Computer and Language Consultancy  
Tahun: 2001

Terbukti bahawa belajar membaca melalui kaedah fonetik adalah cara paling semulajadi bagi kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas. Kajian saintifik juga telah mengesahkan bahawa otak manusia membaca dengan memecahkan perkataan kepada bunyi. Siri membaca berasaskan fonetik ini telah dirancang secara sistematik dengan pendekatan langkah-demi-langkah adalah kesemua yang anda perlukan untuk membantu anak anda membaca dalam Bahasa Inggeris. Ia juga dapat membantu bukan pengguna Bahasa Inggeris untuk memahami bahasa tersebut dengan mudah.
 


3) Set Bacalah Anakku *untuk lebih info, klik sini

Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-239-4

Kandungan Pakej:
8 Buah Buku,
1 Buku Panduan Untuk Ibu Bapa Mengajar Anak-Anak, 

1 VCD dan 
12 Keping Kad Imbas

Penerbit:One Stop Computer and Language Consultancy
Tahun: November 1996

Mengenai Produk
* Sistem Fonetik
* Suku kata mudah
* Bermakna dan berulang
* Dua warna
* Berima
* Kurang Gambar


<<ISTIMEWA>>
Tips ajar anak cepat membaca untuk ibubapa mengajar anak2 mereka sendiri di rumah

Formula pertama:
Sediakan suasana pembelajaran yang selesa di tempat belajar. Maksud kami kemas dan bersih. Yang utamanya, Jangan ada sebarang permainan di kawasan tersebut.

 

Formula kedua:
Tengok mood anak-anak. Pastikan dia tenang dan boleh beri tumpuan. Pastikan dia telah makan dan tidur. Agar dia boleh beri tumpuan sewajarnya waktu kita hendak kenalkan huruf.

Formula ketiga:
Jangan lebih dari 5 minit untuk mengajarnya kerana kanak-kanak , terutamanya jenis kinestatik adalah cepat bosan. Lepas beberapa minit, teruskan mengajar sedikit demi sedikit.

Formula ke4:
Satu bunyi (kita guna phoinic) untuk satu hari. Contoh 'b'. So hari tu ceritakan pasal 'b' sahaja. Ini semua untuk dia lebih kenal 'b' dan bunyinya. Di tadika, 'b' itu diajar selama seminggu dengan pelbagai method.

Formula ke 5:
Kenalkan huruf kecil dahulu pada peringkat awal. Selepas itu ajar tulis huruf kecil dahulu. Di tadika, apabila berumur 6 tahun baru akan diajar huruf besar. Ini agar tak mengelirukan pelajar. Lagi pun huruf kecil yang banyak digunakan dalam sesuatu ayat. Buat pengetahuan, kanak-kanak mesti diajar satu persatu. Bila dia sudah mahir baru pindah ke tajuk lain.
 
_________________________________________________________________
Tambahan Promosi - PERCUMA 3 POSTER ALIF BA TA *selagi stok masih ada*

Jadi, apa tunggu lagi, promosi paling berbaloi untuk set membaca ni hanya boleh didapati di Little Nerds. Cepat order sekarang!!!!
Price: RM115
Postage: FREE (Pen. Malaysia)
+RM5 (Sarawak)
+RM6 (Sabah)

♡ Pakej Bestari Al-Furqan ♡


Pakej Bestari Al-Furqan
♡ Salam semua.

Pakej Bestari Al-Furqan ini merupakan sau set pakej lengkap bagi mengajar anak-anak dalam membaca AL-Quran di samping panduan menunaikan solat. Terdapat 8 produk yang menarik dan berguna dalam set ini, lengkap untuk penggunaan bagi mengajar anak-anak sejak dari kecil lagi.

Produk dalam pakej ini:

1. Set Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan
2. Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan
3. Kad Imbas Al-Furqan
4. Buku Aktiviti Al-Furqan 1 & 2
5. Muqaddam Bertajwid Al-Furqan
6. Tajwid Al-Furqan
7. Poster Makhraj Huruf
8. Panduan Amali Solat


Penerangan Produk.

1. Set Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan
  • Set ini terdiri daripada 1 VCD Panduan mengajar untuk ibubapa dan guru serta 4 buah buku untuk ibubapa mengajar anak-anak.
  • Pastikan ibubapa menoton dulu VCD panduan mengajar untuk lebih mudah mengajar anak-anak kemudian barulah dimulai dengan Buku 1, teruskan dengan buku 2, 3, 4.
 
2. Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan
  • Pasangkan VCD Al-Furqan dulu untuk anak-anak anda. Anak-anak akan belajar mengenal bunyi-bunyi huruf sambil menyanyi.
  • Buku mewarna boleh digunakan sebagai salah satu aktiviti bersama anak-anak.


3. Kad Imbas Al-Furqan
  • Kad yg membantu anak-anak anda lebih faham dan ingat pelajaran yg ada dalam set buku Al-Furqan.
  • Huruf yang besar pada kad imbasan ini membantu anak lebih mudah dan faham set buku yg mereka gunakan. 
  • Kad AL-FURQAN mengandungi 48 keping kad yang disusun secara sistematik sebagai alat bantu mengajar Al-Furqan 1 - 4.  

4. Buku Aktiviti Al-Furqan 1 & 2
  • Buku ini adalah bahan sokongan semasa anda mengajar anak anak menggunakan set Al-Furqan, ada latihan untuk mengukuhkan lagi kefahaman anak-anak.


5. Muqaddam Bertajwid Al-Furqan
  • Setelah anak anda habis Buku 4 dalam set alfurqan, anda boleh mula mengajar anak anda Muqaddam untuk memastikan bacaannya lancar.


6. Tajwid Al-Furqan
  • Sambil-sambil ajar anak muqaddam, anak-anak anda juga boleh belajar tajwid menggunakan buku ini.


7. Poster Makhraj Huruf
  • Membantu anak-anak menyebut huruf mengikut makhraj yang betul.
  • Poster yg sangat berguna untuk anda dan juga anak-anak anda.
  
 8. Panduan Amali Solat
  • Bila anak dah pandai mengaji, mesti ajar anak solat.Buku amali ini adalah panduan yg berguna untuk ajar anak-anak anda solat.
  • Panduan efektif bacaan dalam solat, wirid dan doa selepas solat.
  •  Penggunaan tulisan dan baris mengikut mashaf al-Quran Rasm Uthmani.
  • Semua bacaan disertakan terjemahan dalam Bahasa Melayu.
  • Sesuai untuk latihan bacaan dan hafalan dalam Kursus Amali Solat.
Testimoni pelanggan:

"Saya dah pun terima set al-Furqan dan dah mula ajar anak saya mengaji (umo 2 tahun). Alhamdulillah dia memang minat sangat sampaikan asik dok usung buku 1 dan kupiah dia ke sana ke mari dan mintak saya atau ayahnya ajarkan dia mengaji, alhamdulillah... Cuma yang kelakar tu, masa mula-mula ajar tu, saya ikut sebutan dalam buku tu (huruf ba) tapi dia p bantai baca Yaasin pulak sebab selama ni dia dok dengar saya mengaji macam tu. Tapi adik dia yang umo 11 bulan pulak yang pandai ikut". -Puan Afrohah - Cheras, Selangor

""Saje nak bagi tau.. anak saya sejak guna set Al-Furqan tu dia dah boleh baca dalam tulisan jawi.. Minggu lepas cikgu sekolah dia bagi tau saya .. terkejut le jugak..sebab kat rumah takde pun buku jawi.. rupanye dia belajar dari buku Al-Furqan.. baca Muqaddam pun dah pandai.. walau pun sebenarnya dia tak sampai lagi ke tahap baca Muqaddam.. Alhamdulillahhh.." -Puan Zarina - Kajang, Selangor




Price: RM85
Postage: RM13.80(Pen. Malaysia)
RM20.40(Sarawak)
RM25.00 (Sabah)

♡ Set Read Easy Phonics ♡




Set Read Easy Phonics

Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-240-8
 Penerbit: One Stop Computer and Language Consultancy
Tahun: 2001

♡ Salam semua.
Bagi yang nak mengajar anak-anak membaca dan menguasai bahasa Inggeris, boleh cuba set ini. Terbukti berkesan terhadap ribuan pengguna kanak-kanak sebelum ini. Rugi kalau tak beli! =)

Kandungan Pakej:
1. 8 buah buku
2. 1 VCD panduan mengajar
3. 6 keping flash cards  



Info Produk
Terbukti bahawa belajar membaca melalui kaedah fonetik adalah cara paling semulajadi bagi kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas. Kajian saintifik juga telah mengesahkan bahawa otak manusia membaca dengan memecahkan perkataan kepada bunyi.
Siri membaca berasaskan fonetik ini telah dirancang secara sistematik dengan pendekatan langkah-demi-langkah adalah kesemua yang anda perlukan untuk membantu anak anda membaca dalam Bahasa Inggeris. Ia juga dapat membantu bukan pengguna Bahasa Inggeris untuk memahami bahasa tersebut dengan mudah.

Keistimewaan Produk

  • Sistem Fonetik
  • Suku kata mudah
  • Bermakna dan berulang
  • Dua warna
  • Berima
  • Kurang Gambar 
Testimoni:

"Sy Yinhasni, sy beli buku Bacalah anakku, Read Easy & Mengaji Kaedah Furqan Puas hati sy tgk anak sy yg sulung (5thn) skrg ni dah boleh membaca dgn baik tambahan pula dia rajin buat ulang kaji sendiri tanpa paksaan.Yelah kebykan anak2 umur sedemikian dah msk tadika ...... skrg ni tgh berusaha utk adiknya pulak yg nyata sy perlukan pendekatan yg berbeza utk nye Jgn rs rugi melabur utk pendidikan anak-anak sendiri." ~Puan Hanani - Batu Pahat, Johor~

Hebat kan anak ini? Anak anda pun boleh! =)
 

Price: RM40
Postage: RM7.20(Pen. Malaysia)
RM10.50 (Sarawak)
RM11.80 (Sabah)